Ik ben Laurien Ost, klinisch psychologe.

 

In 2018 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Gent. Ik heb stage gelopen op het Universitair Centrum Kind & Adolescent. Momenteel volg ik de tweejarige permanente vorming eerstelijns psychologische zorg, specifiek voor kinderen en jongeren.

 

Naast mijn werk binnen De Rotonde, ben ik psychologe bij BalanSS  in Zwijnaarde en bij Silta in Stekene waar ik ook kinderen en jongeren met verschillende problematieken begeleid. Verder ben ik ook vrijwilliger binnen Missing You waar ik de maandelijkse creatieve rouwgroep voor kinderen samen met twee andere vrijwilligers begeleid.

 

Vanuit mijn ervaring op het Universitair Centrum Kind & Adolescent ga ik op een cognitief gedragstherapeutische manier te werk. Hierbij wordt aandacht gegeven aan de samenhang tussen gedachten, gevoelens en gedragingen. Op basis van mijn huidige opleiding zal ik op een kortdurende manier te werk gaan.

 

Kinderen en jongeren tot en met 25 jaar en hun ouders kunnen bij mij terecht voor verschillende problematieken:

  • Angstklachten
  • Depressieve klachten en sombere gevoelens
  • Slaapproblemen en vermoeidheidsklachten
  • Piekeren en negatieve gedachten
  • Problemen met zelfbeeld en zelfvertrouwen (faalangst)
  • Rouw- en verliesverwerking
  • Gedragsproblemen (woedebuien)
  • Opvoedingsmoeilijkheden

 

Erkend psycholoog bij de psychologencommissie. Erkenningsnummer: 952119547