Greet Vermeire

 

Ik ben Greet Vermeire, klinisch psycholoog. In 1997 studeerde ik af aan de universiteit van Gent. Ik werkte op verschillende plaatsen in de (geestelijke) gezondheidszorg: zowel bij mensen in opname als bij mensen thuis en steeds met aandacht voor hun context. Op dit moment werk ik in een Mobiel team van Het PAKT/Karus, en daarnaast ook als (eerstelijns)psycholoog in de Rotonde. Ik volgde een bijkomende jaaropleiding in de Gezins- en Systeemtherapie (2012) en de 2-jarige opleiding Eerstelijnspsychologische Zorg (2016-2018). Ik blijf me regelmatig bijscholen en vormen.

Sinds november 2017 kan je in de huisartsenpraktijk op afspraak bij mij terecht. Als eerstelijnspsycholoog beluister ik je zorgen, en bekijken we welke omstandigheden je klachten mee beïnvloeden. We hebben aandacht voor je belangrijke relaties en voor je levensgeschiedenis. We bekijken samen wat je nodig hebt en hoe je je weer beter kan voelen.

Je huisarts kan je naar mij doorverwijzen omwille van stress, burn-out, stemmings- of angstklachten, verliesverwerking, moeilijkheden in relaties of in het omgaan met veranderingen, … Soms is 1 gesprek voldoende, soms zien we elkaar een paar keer terug. Als er intensieve hulp nodig is dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Ik werk in de Rotonde op donderdagnamiddag (enkel voor patiënten van de praktijk). Een individuele afspraak duurt 1 uur en kost 50 euro. Sommige mutualiteiten betalen je een deel terug. Dit kan je navragen in je regionaal kantoor. Het is voor mij niet mogelijk om je via ‘de conventie ELP’ een lager tarief aan te bieden.

Afspraken worden gemaakt via de medewerkers van het onthaal.

 

Ik ben een erkend psycholoog:

-Psychologencommissie: 742117169

-Visum Federale Overheid: 265197