Sportgeneeskunde

Sportmedische keuringen

Dr. Muylaert is sinds 1994 erkend sport- en keuringsarts.  Vanuit zijn persoonlijke interesse voor sport heeft hij zich via allerlei bijscholingen verder bekwaamd in zowel preventieve sportgeneeskunde als in behandeling van sportblessures.

Dr. Van Puyvelde is sinds 2006 erkend sport- en keuringsarts. Ze verricht inspanningsproeven en gewone sportkeuringen in Sportmedisch Centrum van het Maria Middelares ziekenhuis te Gent. Voor meer info o.a. prijs en het maken van een afspraak vind u hier de link van het Sportmedisch Centrum.

De voornaamste groepen sporters die in aanmerking komen voor een sportmedische keuring zijn wielrenners (keuringsdocument en UCI-vragenlijst meebrengen !),turners ( competitie A niveau keuring voor 15/11 !), motorsport, enz. Ook een afwijking van de leeftijdscategorie voor de voetbalbond kan rechtstreeks aangevraagd worden na sportmedische keuring.

Deze preventieve keuringen worden niet terugbetaald door het R.I.Z.I.V.  De bijdrage is bepaald in samenspraak met de Federatie en de vereniging voor sportartsen.

Wil jij weten of je in aanmerking komt voor een sportonderzoek : Doe de test

 

 

Inspanningsproeven

Voor sommige sportmedische keuringen is een inspanningsproef vereist.  U kan hiervoor niet meer terecht bij ons in de praktijk, wel kan u bij Dr. Ellen Van Puyvelde in het Maria Middelares ziekenhuis deze laten afnemen op dinsdagnamiddag en vrijdagnamiddag. U kan een afspraak maken voor een sportmedische keuring met inspanningsproef via volgend emailadres: sportmedischcentrum@azmmsj.be of via het telefoonnummer 09 246 85 00.